Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Vänersborg

7 - 6
Idrottshuset,
29 oktober 2010
20:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: IBK Vänersborg - IBK Tygriket 99

Upp som en sol och ner som en pannkaka…
Det svänger fort i speedwayen, för att använda sig av en passande metafor. Allt som såg så bra och stabilt ut förra helgen hade nu raserats fullständigt. Tygrikets så vanligtvis stabila försvarsspel var som bortblåst och gick inte att känna igen över huvud taget. Allmän hönsgård praktiserades vid allt för många tillfällen i Tygrikets zon, vilket givetvis inte genererar i några viktorior i division I. Istället tvingades man vända hemåt i natten med gamnackar och en hel del att fundera över.

* * *

Samtidigt kan man göra en betydligt enklare analys av matchen mellan Vänersborg och Tygriket. Det var egentligt så enkelt som att hemmalaget ville mer och visade detta på samtliga positioner. Punkt!

* * *

Hur det kan te sig på detta viset kan man givetvis ställa sig frågandes. Men istället för att söka förklaringar eller bortförklaringar kanske man ska nöja sig med ett krasst konstaterande. Inställning är A och O.

* * *

Allt var dock inte nattsvart i bortalaget denna fredagskväll, och alla spelare visade inte sämre inställning än sina kombattanter. He-Man gjorde sitt livs match och slet frenetiskt i vanlig ordning. Skillnaden var dock den att han fick betalt för det också. Fem poäng noterades Honsysa pajk för i matchprotokollet, vilket motsvarar drygt en fjärdedel av hans totala poängskörd i Tygriket genom tiderna. Man hade verkligen unnat honom att få vinna en sådan match.

* * *

Tjusningen med lagidrott är att man delar såväl glädje som sorg med sina lagkamrater. Med andra ord vinner man som ett lag och man förlorar som ett lag. Matchen mot Vänersborg var givetvis inget undantag som bekräftar regeln. Men det måste ändå påtalas att det denna afton var en viss statistisk skillnad inom laget. Tygriket valde att starta matchen på två rena femmor, med en avlastningskedja som enbart gjorde sporadiska stödbyten. Till saken hör att den ena femman ”vann” sin match i matchen med 5-1, medan den andra förlorade sin med samma siffror (ett mål släpptes i numerärt underläge). Detta är givetvis enbart av akademiskt intresse och inget att hänga upp sig på då dessa siffror under en lång säsong oftast jämnas ut. Men det visar ändå att en kedja inte är starkare än sin svagaste länk.

* * *

Sedan vet givetvis samtliga inblandade att det beror på att självförtroendet är kört i botten på vissa spelare i den ena femman eftersom de blir förnedrade på träningarna, vecka in och vecka ut. Förslitningsskadorna av allt sargkonkande efter träningarna börjar helt enkelt göra sig påmind.

* * *

När vi ändå är inne på mindre lyckade prestationer kan vi även passa på att avhandla Tygrikets power-play också. Man fick nämligen chansen att vid ett enda tillfälle spela i numerärt överläge i matchen. Läget kom också vid helt rätt tidpunkt då man låg under med ett mål och ungefär halva den sista perioden återstod att spela. Vad som sedan hände under dessa två minuter är svårt att sätta ord på. Värdelöst, pinsamt och odugligt är enbart ett understatement i sammanhanget och räcker inte till för att beskriva den insats de fem som fått förtroendet svarade för. Det enda positiva i kråksången är att man åtminstone lyckades freda sitt eget mål från påhälsning och att det bara kan bli bättre framöver.

* * *

Väldans vad negativt vinklat referat det blev denna gången.

* * *

Som nämnts tidigare är en av Tygrikets många starka sidor den att man besitter förmågan att alltid resa sig, glömma och gå vidare. Så alla groupies och supportrar i vårt avlånga rike behöver inte känna att det är någon fara på taket. Tygriket står när andra faller.

* * *

Som alltid rådde uppsluppen stämning i Kongos ekipage. På ditvägen ägnade sig den mera sofistikerade skaran i den främre delen av bussen åt frågesport för att fördriva tiden en aning. På något outgrundligt vis hade även Ella nästlat sig in i denna skara och deltog därmed efter bästa förmåga. Då frågan löd från vilket land den före detta löperskan Maria Mutola härstammade, gick samtliga deltagare bet. Därför gav Kapten-speledaren ledtråden att landet började på bokstaven M och var beläget i Afrika.
- Ryssland! Svarade Ella blixtsnabbt och självsäkert.
- Det börjar ju på M, fick han då förklarat av sina medtävlande.
- Moskva! Ropade då den glade dansken lika självsäkert och förnöjt.

* * *

Kommentar överflödig.

* * *

Nu väntar en veckas speluppehåll och en chans för sårslickning och rekreation. Sedan bär det av igen för innebandyvärldens eget Mötley Crüe, och som ni vet gott folk kan allting hända.

* * *

Matchfakta
IBK Vänersborg – IBK Tygriket 99 7-6 (2-3, 4-2, 1-1)

1-0
2-0
2-1 Jonathan Johansson (Björn Andersson)
2-2 Fredrik Johansson (Jonathan Johansson)
2-3 Fredrik Johansson (Jonathan Johansson)
2-4 Fredrik Johansson (Jonathan Johansson)
3-4
4-4
4-5 Andreas Ljunggren (Simon Ericsson)
5-5
6-5
7-5
7-6 Jonathan Johansson (Fredrik Johansson)

Skott: 38 – 34
Publik: 143
Utv: IBKV 1x2, TT99 1x2
Domare: Thomas Andersson Bohus & Johan Hällgren

Hôven

*** He-Man
** Puh
* GB
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Jonathan Johansson 1 2 3 0 5
Fredrik Johansson 1 3 1 2 4
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
Daniel Gripestam 1 0 0 0 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
Peter Jonsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

sön 20 feb 2011, 16:00 IBK Tygriket 99 - IBK Vänersborg 11 - 8